Martha Stewart Weddings oldalán találtam számtalan hasznos kis eszközt, például a költségtervezőt. Regisztrált felhasználók érhetik el az egyébként ingyenes programot, mely az általunk megadott költségkeretet szétosztja kiadási csoportonként, tapasztalaton alapuló súlyozással. Mi ezen - és a kiadási tételeken is - könnyedén változtathatunk, illetve nyomon kísérhetjük a terv-tény alakulást is.
Mi még nem beszéltük meg, hogy végül hány vendégünk lesz, de mivel az én családom legszűkebb köre is hatalmas (kb. 45 fő, és ebben még unokatestvér sincs), Vőlegény pedig számtalan rokonsági visszahívással tartozik, továbbá ott szeretnénk látni a barátainakat is - nem valószínű, hogy meg fogjuk úszni 100 fő alatt. Igaz, az én részemről legalább 20 kisgyerek lesz.
Tehát a kalkulációt 100 és 150 főre készítettem, ez alapján 900 ezer és 1,3 millió körül várhatóak a kiadások - előre láthatólag. És ebben semmi fényűzés nincs.
A költségtervezőből később riportokat, kimutatásokat és lekérhetünk, mely pl. képes megmutatni azt, amit e nélkül is tudunk, hogy a catering (kaja-pia) a legnagyobb költség.
Az én tortám (majd ez lesz a menyasszonyi :) ) jelenleg így néz ki - lsd lejjebb. Most még szemen ütött az, hogy miért írom, hogy az én tortám, miért nem hogy a mi tortánk, de szerintem ez azért van, mert egyenlőre én foglalkozom a tervezéssel, egyrészt mert szeretem, másrészt mert Vőlegény szíve szerint csak egy hónappal az esküvő előtt kezdene bármiféle szervezésbe, és nem akarom folyton piszkálni ezzel. Annyit beszéltünk az anyagiakról, hogy ő arra számít, hogy max. 1,5 millió lesz a költség, erre válaszoltam, hogy az biztos sikerülni fog. És hogy mind a ketten gyűjtögetünk rá, amennyit csak tudunk.
Szóval a mi tortánk:
A számok ezer forintban értendők.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése